проф. Георги ФотевЗа почтените  хора срещата с двуличието е много

...
 проф. Георги ФотевЗа почтените  хора срещата с двуличието е много
Коментари Харесай

Отчайващо - на върха на клетата ни държава се е настанило двуличието

 проф. Георги Фотев

За почтените  хора срещата с двуличието е доста неприятно прекарване. Двуличието е отблъскващо и нараняващо. Има общества, в които то се среща постоянно. Тези общества са неуютни. Това не са сантименталности. Меланхолията има своята хармония, само че тя е обърканост. Човек се построява и самоизгражда като темперамент. Красотата е в характера.  Изграждането на темперамент в отровна обществена среда е мъчно. Зова за неотстъпчивост, за протест против двуличието.

Най-възхитителното в този свят е лицето на индивида. Ако искаш да си пред лицезрението  на човечеството, което е във всеки близък, взри се в лицето на близък, който срещаш всеки ден и на всички места. Гледай с вътрешното око. На него се открива непреходната хубост.

Двуличието е машинация. Двуличието е измама. Двуличието е низост. Двуличието е прикритие на пустош, на нищото. Да, на нищото. Истината на битието свети единствено в човешкото лице. Двуличието заличава. Двуличието забулва боязън. А страхът е най-големия недостатък, от който произтичат всички други пороци.

На върха на клетата ни страна се е настанило двуличието. Това е отчайващо. Но нямаме право на обезсърчение. Нямаме нищо общо с бездушието към жертвите и разрушенията в Украйна. Те  не се дължат на естествено злополучие. Те са на чудовището, на което двуличието желае да ни направи подлога. Чудовището е без човешко лице.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР